Miesten-ilta

Miesten ilta – Jyväskylässä 6.9.2019

 
 
 
 
MIES TUO TURVAA, AIKUINEN POIKA TURVATTOMUUTTA

Ilta miehille, jotka haluavat vahvistaa itseään ja aikuisuutta parisuhteessa, perjantaina pe 6.9.2019 klo 18-20.30

”Kanssasi on hyvä ja turvallista olla”, on lause, jonka jokainen mies haluaa kuulla syliinsä painautuvalta rakastamaltaan naiselta. Miksi? Siksi, että rakkaiden turvallisuudesta huolehtiminen on arvokkain rakkauden palvelutehtävä miehelle, joka on myös tunnetasolla aikuinen. Parisuhteessa mies kokee olevansa kotonaan silloin, kun hänen rakastamansa nainen ilmaisee olevansa turvassa juuri hänen kanssaan.

Mies, joka on tunnetasollaan aikuinen poika, säikähtää tuota samaa lausetta. Miksi? Siksi, että aikuiselle pojalle tärkeintä on vapaus ja siksi turvallisuuden huolehtimiseen liittyvä vastuu tuntuu hänestä vankilalta tai ainakin kohtuuttomalta taakalta. Aikuinen poika varjelee vapauttaan joko puolustamalla sitä aggressiivisesti, pakenemalla vastuun alta pois tai anelemalla armoa vastuusta vapautumiseksi.

Suurin osa meistä miehistä haluaa kasvaa tunnetasollakin aikuiseksi. itseasiassa suurin osa meidän miesten henkisestä pahoinvoinnista on seurausta siitä, että olemme jääneet tunnetasolla keskenkasvuisiksi. Vaikka tämä keskenkasvuisuus onkin useimmiten tahatonta, on se siis tuhoisaa niin parisuhteelle kuin meille miehille itsellemme.

Koska kysymys on kasvamisesta, sisäisestä kasvamisesta, on se mahdollista iästä tai olosuhteista riippumatta. Ja mikä parasta, tunnetasolla aikuiseksi kasvamisen seuraukset ovat… upeita meille miehille ja meidän kauttamme joko olemassa olevalle tai (ellei parisuhdetta ole) tulevalle parisuhteellemme.

Mitä tämä tunnetasolla aikuiseksi kasvaminen tarkoittaa käytännössä? Tule kuuntelemaan ja halutessasi kommentoimaankin tähän ehkä hiukkasen arjesta poikkeavaan perjantai-iltaan.

Kuuntele Jarin haastettelu: Jokainen ihminen pelkää Yle Nostossa 11/2018

TERVETULOA!
Jari Koponen
vihakouluttaja ja -valmentaja
työnohjaaja, yhteisöpedagogi

Lisää Jarista: https://www.jarikoponen.fi/haastattelut
 

Aika: Perjantaina 06.09 klo 18:00-20:30
Paikka: Hehku Wellness, Rajakatu 22 A 9 40200 Jyväskylä
Hinta: 49€/hlö, max 12hlö (early bird -hinta 39€/hlö voimassa 20.8 saakka)

Ilmoittautumiset: [email protected]