Päivi Päivinen

  Ravinto & Uni  

Päivi Päivinen, Ravintoterapeutti,  Hehku Wellness

 
” Ruoka vaikuttaa kokonaisvaltaisesti. Se vaikuttaa kaikkeen kehossasi, myös mieleesi”
 
Ruuan vaikutukset kehossamme ratkaisevat osaltaan millainen terveytemme tulee olemaan. Osaltaan siksi, että terveyteemme ja ravinnon hyväksikäyttöön vaikuttavat monet muutkin asiat, kuten esimerkiksi stressitaso, perimä, ympäristö (esim. säteily, kemialliset tekijät). Kaikkiin terveyteemme vaikuttaviin tekijöihin, kuten perimään, emme voi vaikuttaa, mutta ruokaamme kyllä. Voimme valita terveyttä tukevan tai sitä tuhoavan tavan ravita itseämme. Ruualla on väliä, koska altistamme iitsemme sille monta kertaa päivässä. Se on siis usein toistuva uhka. Tai mahdollisuus. Vähäravinteinen ruoka lisää kehon stressiä, vaikeuttaen sen toimintoja. Ravinteikas ruoka puolestaan suojaa kehoamme esim. stressin ja ympäristön haitoilta.

Länsimaiset elintasosairaudet ovat seurausta länsimaisesta ravinnosta ja elämäntavasta. Ravinnon ja ympäristön yhteisvaikutus on luonnollinen ja kulttuurista riippumaton. Nk. elintasosairaudet kuten sydän -ja verisuonisairaudet, diabetes, masennus, allergia, astma, syöpä jne. ovat seurausta pitkään jatkuneesta kehon hiljaisesta tulehduksesta, inflammaatiosta. Keho väsyy, puolustusjärjestelmä pettää. Ongelmana ovat runsas hiilihydraattien käyttö (viljat ja sokeri), paljon prosessoitu valmiiksi pakattu liian steriili ruoka, sekä tuoreen ravinnon ja suojaravinteiden saannin vähyys. Hiljaista tulehdusta voidaan ehkäistä ravinnetiheällä ja ravinteikkaalla ruualla: kasviksilla, marjoilla, hedelmillä sekä riittävillä ja hyvälaatuisilla rasvoilla ja proteiineilla. D-vitamiini on meille pohjoisen asukeille välttämätön ravinnon lisä, ja yksi tulehduksen hillitsijä.Kuuntele kehosi viestejä ja toimi.

Arvosta ruokaasi, arvostat itseäsi.
 

AMMATILLISET VAHVUUTENI

* Diplomiravintoneuvoja, ravintoterapeutti (Terveysopisto Salus)
* Terveydenhuollon pitkän linjan ammattilainen: apuhoitaja, terveydenhoitaja, työterveyshoitaja. Kokemusta myös opettajana toimimisesta ja luottamustehtävistä.
* Ravinto -ja fytoterapeuttiyhdistyksen jäsen (Rafy)
 
-> Toimin yhteistyössä lääkäri Anna Sillanpään kanssa, joka on yleislääkäri ja funktionaalisen seuran jäsen (www.fms.fi). Saatavissa myös lähetteet MDD:n funktionaalisiin laboratoriotesteihin.
 

Ravintovalmennuksesta saat apua mm. seuraaviin:

*väsymys/uupumus
* uniongelmat
* mahan ja/tai suoliston toimintaongelmat
* ylipaino
* diabetes
* masennus
* atopia, allergiat, astma
* ylivilkkaus
* lapsettomuus
* vaihdevuosioireet
* fibromyalgia
* kohonnut verenpaine ja kolesteroli
TAI sinulla on monenlaisia oireita, joihin ei ole löytynyt syytä
 

Yhteydenotot ja varaukset: [email protected]